31 december 2007

laatste oudejaarstraining

Gisteren 70 minuten op hometrainer, losfietsen, geen spierpijn of problemen,

vandaag: ik wilde een uurtje, het werd uiteindelijk 1.45, dit kwam omdat ik eenmaal op de terugweg, opeens iemand richting Norg zag lopen in de verte, en aan loopstijl te zien kon dat Eric T. wel eens zijn. Dus de achtervolging ingezet en inderdaad... Nog helemaal tot aan de norgerberg gelopen en terug, en in totaal blijkt dit 22 kilometer te zijn.

Dit ging goed en ik blijk al fit en hersteld te zijn, daarmee is de wedstrijd van eergisteren definitief gepromoveerd tot 'nuttige snelle duurloop'.


Goed nieuwjaar, beste wensen etcetera etcetera
Paul

29 december 2007

t ging nie best

Dat wil zeggen,

Het was wederom een mooie trainingsloop, maar geen wedstrijd. Ergens halverwege besloot ik dat ik geen pijn wilde lijden en ging ik in lager tempo verder. Misschien lag dat aan de deze week nog intensieve trainingen, of gewoon aan het feit dat ik niet echt hard wilde gaan, of aan mijn lies die wat zeer begon te doen (en nu gevoelig is). Of aan de harde wind. Of nergens aan. Het hoeft niet zo nodig, als het niet lekker loopt dan maar niet.

Na 10 kilometer tegen de harde wind in in 39.08, ging de rest in zo'n 4.10-4.30 per kilometer, laatste twee kilometer weer 3.55/km. Totaal 1.25.55.

Gevoelsmatig kan het veel harder, maar dat zal dan nog wel blijken. Even met mijn trainster overleggen hoe en wat...

POV

okee nog even een berichtje

ik zag dat er meer dan 30 mens op deze blog gekeken hebben vandaag,
daarom nog even een update:

Vandaag 7 kilometer gelopen met daarin 2x1000 in zo'n 4 minuten, op de nieuwe wedstrijdschoentjes. Ik twijfel of ik ze wel aan zal doen. Toch wrsch de oude afgetrapte.

Opzich wel jammer dat ik morgen 'moet' lopen, ik had vandaag erg veel zin om een hele lange duurloop te doen, maarja dat zou slecht zijn voor het resultaat morgen. Ik voel me sterk en fit. Maar eens proberen in de buurt van de 1.20 te komen, zal lastig worden met die wind.

Paul

27 december 2007

even wezen shoppen

tweepaar nieuwe hardloopschoenen,

een Nike Pegasus TC, de iets hardere uitvoering dan die ik had, als trainingsschoen, en een Mizuno Wave Precision als wedstrijdschoen. Nog nooit mizuno gehad, maar ze zitten perfect.

Even ingelopen, 5x300 in 1.05 ongeveer, en een duizendje in 'marathontempo', dit werd 3.55 met een hartslag van 145. Dit is een van die zeldzame keren dat de schoenen vanaf stap één als gegoten zitten, lekker en gemakkelijk gelopen, maar of ik ze zaterdag aan zal doen weet ik nog niet.

25 december 2007

lange kerst-duurloop

Vandaag met een klein groepje een lange kerstochtend duurloop gedaan. Tijd die je anders verdoet met koffie drinken, kijken naar de Paus of de Koningin, kun je ook besteden aan een zinvolle duurloop!

Daarom: 2 uur 16 minuten, 26 kilometer. Goede benen, geen probleem.

overigens: de 7 weken voor 'leens' slechts 30 kilometer tussen 15 en 17 km/u gelopen in training, de 5 weken na Leens tot nu toe 100 kilometer in dat gebied gelopen.


goeie kerst!

24 december 2007

het gevoel. Lopen is een technische sport.

een week of 3 geleden was het al even aanwezig in de benen, het perfecte loopritme. Spanning op de benen, vlotte rake passen en een gevoel van precieze coördinatie. Benen ontspannen in de lucht, maar op moment van de grond raken even precies goed gespannen, tjakkk korte afzet, en gemakkelijk snel lopen.

Vanavond was dat er opeens ook weer. Daarom weer een intervaltraining gedaan van 10x500 en 2x1000, hiervan zeker vier kilometer 'perfect gelopen', echt lekker.

paul

23 december 2007

zometeen maar even trainen, 8x1000 in 3.50 ofzo

... en dat werd 8x1000 in 3.45, ondanks verkouden kop en lichte hoofdpijn.

Ik wil zaterdag (halve van Blijham) natuurlijk wel enigszins voorbereid aan de start staan. Aan de andere kant, een snelle tijd boeit me op dit moment niet, niet iets waar ik mee bezig ben. Het belangrijkste zaterdag is iedereen die ik al een tijdje niet gezien heb weer even te ontmoeten, en begeleiden van wie er van de loopgroep meedoet.

Maandag is het plan nog een vlotte loop te doen, 30 minuten op 14-15 km/u, dan dinsdag een rustige duurloop, woensdag t/m vrijdag vrijwel niets (misschien vrijdag nog 2x1000 oid).

POV

22 december 2007

genieten!

Hier en daar is opeens mijn dagindeling wat veranderd,

Ik ontbijt nu met amandelstaaf, smeer kerstbrood voor't werk,
na een snelle training: even 8 maatschepjes uit de pot Born sportvoeding,
als avondeten het geheime recept van Gebrselassie, en 's avonds een Duvel en / of Kanon om e.e.a weg te spoelen, daarna steek ik de kaarsjes aan en lees een aantal bladzijden uit de Bijbel van Dolf.
De wijn en port zullen met de Kerst, resp. als het écht koud wordt, tevoorschijn worden gehaald.

Nogmaals dank, precies wat ik nodig had in deze dagen!

Paul

ps. oh ja nog getraind,
donderdag 12 km inclusief 10x500 in 1.55-2.00 ongeveer (was niet de bedoeling maar het was zo verrekte koud dat ik maar wat ging intervallen), vrijdag 15 kilometer met Marc, zo mogelijk nog kouder, niet veel trainingseffect, een herstelloop.

Daarom vandaag maar een Echte Training gedaan: 100 minuten op de hometrainer, stand 5(insiders weten hoe zwaar dit is).

En even met Jacob Vos getelefoneerd, die ik begeleid op weg naar een goed Marathon van Klazienaveen. Zijn eerste interval-duurlopen van 2.20 uur zitten er al op en hij loopt, net als ik, volgende week in Blijham de halve marathon.

19 december 2007

stand 5

Vandaag werd ik verrast met een erg mooi kerstpakket, beter dan welke werkgever dan ook het ooit zou kunnen maken.

DANK!!!!

En bij aflevering van het pakket kwamen de brengers even binnen, om daar mijn nieuwe bank en oude hometrainer te bewonderen. Deze stond op stand 5, wat ik normaal gesproken meestal gemakkelijk een uurtje rond kan trappen á 100 per minuut.

Uit de moeite die mijn gasten hadden om e.e.a rond te krijgen kon ik afleiden dat mijn training voorspoedig en naar wens gaat, vooral qua beenkracht. Of dat de baantraining vanavond erg zwaar was geweest.

Voor mij verliep deze lekker, 10x400 waarbij ikzelf wat 200jes in 38-40 liep, en jawel, ook een 400je in 67, wat eigenlijk heel soepel ging.

En ook voor de groep ging het allemaal goed, men had het filmpje kennelijk goed bestudeerd!

Groet
Paul

18 december 2007

aargghhh

wat koud het is!

Met dit weer, en alleen 's avonds tijd om te lopen, is de keus gemakkelijk gemaakt: uurtje op de hometrainer zitten, tv-kijken.
- Zondag 81 minuten vrij hoog vermogen (hartslag 140-145), helemaal geen spierpijn of last van de loop gisteren, integendeel een heel sterk gevoel
- Maandag 50 minuten interval op hometrainer, daarna nog wat krachtoefeningen
- vandaag 60 minuten tijdens sportgala.

Misschien verleer ik het lopen nu wel helemaal.

Paul

15 december 2007

't ging best...

Vandaag de Peizer 15 kilometer gelopen,

het plan was om de eerste 10 kilometer 'rustig' in 38.40 te lopen en dan de laatste 5 sneller. Maar hoewel ik gevoelsmatig rustig opende zag ik tot m'n verbazing een paar snelle eerste kilometers: 3.37/45/43, daarna ging het opeens wat moeizamer en met 3.53/49/48/58/55/58/51 kwam ik in 38.20 op de 10 kilometer aan.

Door die rustige tussenkilometers herstelde ik toch wat, en na 3.48/57/51/55/40 finishte ik in 57.32, best goed, ook heel snel hersteld en niet moe na afloop.

Maar de wedstrijdschoenen hebben hun beste tijd gehad, ze lopen niet echt lekker meer. Of ik ben ze ontwend.

afijn...

nu nog een weekje rustig en lekker trainen, misschien nog met een lange loop erin, en daarna waarschijnlijk de halve marathon Blijham, doel is rond de 1.20.30, of misschien net de 1.20 barriëre slechten!

10 december 2007

d'r is toch wel iets veranderd in mijn benen

Hoi,

Na de vrijdagse 20 kilometer die niet zo goed ging (misschien wat ziek ofzo), ging het zaterdag veel beter, in een duurloop met mede-marathonloper Joost. Hij is net een week in de opbouw en had veel moeite zodra we boven het uur kwamen, we liepen zo'n 13 km/uur. Maar ik voelde me erg goed en na 1.20 (17 kilometer) was er nog geen spoor vermoeidheid te bekennen.

Gisteren 11 kilometer in zo'n 48 minuten gelopen, ging gemakkelijk, maar was al laat dus niet te lang gelopen.

En vandaag: achtereenvolgens 2x1500 (fietspad Roderesch vanaf Hullenweg tot waar het asfalt ophoudt in Roderesch), in 5.43/5.34, ging erg soepel, daarna nog 8x500 in 1.57-1.48 en 3x1000 in 3.53/37/53, de 3.53's voelden gemakkelijk en soepel. En na de training geen moeheid, gewoon erg fit.

Hartslagen bij 15 km/u 144, bij 16 km/u 150, mooie lage waarden.

Paul

07 december 2007

Overzicht van de week... druk, nergens tijd voor

zondag: hometrainer 55 minuten incl 10x1' en 5x30" hard. Het regende te hard om te lopen.
maandag: in Utrecht, een duurloop met daarin totaal 40 minuten vlot (zo'n 16 k/uur), een intensieve training. Was niet de bedoeling, maar het ging heel lekker. Na zo'n 30 minuten intervallen, voelde ik weer het juiste ritme en moeheid waarmee ik ook een halve marathon zou kunnen lopen, een bepaalde mentale taaiheid en goed ritme. Maar dit gevoel is de hele verdere week niet meer verschenen.

dinsdag: rust, etentje, laat.
woensdag: uurtje in de regen met 8x1 minuut vlot (T17)
donderdag: halfuurtje met 4x500 in 1.58, ik had geen zin om langer te lopen
vrijdag: 20 kilometer, grotendeels rustig, paar stukken T14-15

Best goed allemaal maar ik doe de trainingen ongestructureerd en voorzover ik er zin in heb. Ik ben mentaal nu niet bezig met de marathon, alle energie gaat naar werk en overige privé dingen, het trainen is puur ontspanning. Precies zoals ik het hebben wil eigenlijk. Naja...

01 december 2007

1 december, de serieuze training neemt een aanvang

Hoi,

1 december, de dag dat marathonlopers opeens beseffen dat de marathon niet eens meer zo heel ver weg is, nog slechts een dag of 135, of minder. De dag dat atleten mij opeens sms'en om een schema, de dag dat Haile G. weer op tv is. Ook de dag dat ik me bedenk dat het eigenlijk bijna leuker is om als trainer anderen hard te laten lopen dan om het zelf te moeten doen.

Mijn eigen marathontraining: deze week de intensievere training weer opgepakt en ik heb dat gemist, het lekkere scheuren en het goede gevoel in de benen daardoor. Woensdag met loopgroep snelle intervallen gedaan (lopers inhalen etc), vrijdag 6x300 T15 en 6x300 T18 (wind mee), vandaag 5x1000 4.00/3.45/3.50/3.50/3.40. Benen zijn sterk maar ik ben het snellere tempo nog altijd wat ontwend, zie het niet direkt gebeuren om bijvoorbeeld een halve marathon in 1.20 te lopen.

Maar, tijd zat, en er zijn allerlei veel belangrijker dingen, het lopen is echt pure ontspanning.

Morgen misschien een lange duur... En ik zal over een paar dagen mijn eigen schema dat ik wil gebruiken, hiernaast in de links neerzetten.



Groet.POV