22 september 2017

het voelt ... goed ...

Goedenavond!

Na de zondags 8mijl (niveau: 40.45, zie vorige blog)  meteen op de maandag een krachttraining uitgevoerd.

Want: ik had helemaal geen spierpijn van de wedstrijd.
Een teken dat (aankruisen wat van toepassing is)

(  ) Ik niet diep genoeg gegaan ben
(x) Ik niet diep genoeg kon gaan wegens te slappe benen
(  ) Ik gewoon heel erg fit ben

Enfin: 31x130 kg legpress en nog wat meer dingetjes. Waaronder 18x shoulder press met 10 kg (en vandaag 20x, een PR).

Daarna de dinsdag: benen voelen nog steeds goed en geen kniepijn oid. Wegens voorbereiding op marathon athene had ik allang duurlopen moeten doen maar ik deed een 17x120 meter vlot bergaf lopen, om klappen op bovenbenen te simuleren. Gestopt na 14k wegens gevoelige enkel.

De woensdag: het plan was om rustig aan te doen. Lang ingelopen. Op de baan toch enkele tempo's meegedaan a ca 14 km/uur. Maarja het voelde goed.

De donderdag: dit had een rustdag moeten worden maar ik trainde in Groningen met R.K mee in het kader van looptrainer 4 begeleiding. En de bergafloopjes gingen best lekker en iets te hard...

De vrijdag: ik moet nu boeten. Iets gevoelige knieën. Hopelijk trekt het weg want morgen wil ik een lange duurloop doen.


De benen: die hebben dit jaar nog niet zo goed gevoeld als nu. De krachttrainingen werken. De beenspieren geven signaaltjes naar boven, ze vertellen me dat een tijd onder de 40' geen enkel probleem meer hoeft te zijn. Ja ik meen zelfs een sub 39 te ontwaren vanuit de berg diffuse signalen die de benen naar het brein zenden. En sub 39 is ook een sub 3 uur. Jazelfs hoorde ik in gecodeerde vorm het zinnetje "die 3 uur is helemaal geen probleem joh" naar boven komen!

Ik geloof nog niet dat de benen gelijk hebben. De benen moeten eerst maar eens bewijzen dat het dit keer geen vals alarm is, zoals het de afgelopen jaren zo vaak wél het geval was.

POV


ps
Vandaag 26k gelopen.

In totaal 86 km in de laatste zeven dagen.
Het 7daags voortschrijdend gemiddelde is altijd een goede maat voor belasting.

De 26k: eigenlijk probleemloos, afgezien van wat gevoelige knieen (maar is geen probleem).
Tijdens de 26k ook 2k T13 en 2x1k rond marathontempo. Ik kwam erachter dat ongeveer 4.23 nog vrij prettig aanvoelt, alsof het marathontempo zou kunnen zijn op een perfecte dag.

Geen opmerkingen: